Lavendelhaven generelt

Ja, dette var også engang en bar plet:-), men nu ser det super flot ud, specielt om sommeren. Vi har købt 12 lavendler i 2008, resten har Peter selv avlet ved stiklinge og vi har efterhånden over 300 stks. med flere på vej. Lavendelhaven er bygget op i to kantede hestsko, hvor der i den ene hestesko hver sommer bliver plantet 4-500 Lathyrus på 2 kvm. Ser vildt flot ud og dufter fantastisk.
 
I den anden hestesko har Peter bygget et rosentårn hvor Constance Spry og egen avlet New Dawn vokser op.
 
Et lille tips til andre med Lathyrus drømme. Køb nogle poser og tag frøene op uden at lægge dem i vand. Så tager man en blyant eller andet, og prikker 2 cm dybe huller i et bart stykke klampet jord, ned med frøene og dæk dem til med jord. Dette gøres i starten af marts, og så skal de bare vandes og holdes fri for ukrudt løbende. De tåler sagtens lidt frost og har du lidt plast til at lægge over går det endnu stærkere, men uanset plast eller ej, så vil du have skønne lathyrus allerede fra midt juni og frem til medio september.

Før og efter billeder af lavendelhaven

Roserne i lavendelhaven

En historisk rose skal tilhøre en rosengruppe, der er fra før år 1867 ifølge Old Garden Rose Committee i American Rose Society